EN
zadzwoń
rezerwuj
messenger

GASTRONOMIA – POZNAJ NAS OD NAJLEPSZEJ STRONY

O gustach się nie dyskutuje ,ale… nasz Szef Kuchni dokłada wszelkich starań, aby potrawy serwowane Państwu podczas spotkania biznesowego spełniały oczekiwania.

Gastronomia

PRZERWY KAWOWE

Przepyszna kawa czy aromatyczna herbata w towarzystwie wyjątkowych słodkości – na to czekają wszyscy uczestnicy konferencje. A podczas przerwy kawowej moc sympatycznych i owocnych rozmów. Zobacz nasze propozycje przerw kawowych.

Więcej

KOLACJE BANKIETOWE

Kolacja integracyjna to ważny element spotkania biznesowego – sprawdź nasze możliwości – zobacz jak pysznie możemy Was ugościć!

Więcej

OPEN BAR

Czym byłoby spotkania bez lampki wyjątkowego wina ? Rozluźnij atmosferę, porozmawiaj o biznesie w nieformalnej atmosferze – przejrzyj nasze pakiety Open Bar i wybierz najlepszy dla siebie.

Więcej

WINE STORY

Wyjątkowe miejsce, stworzone z myślą o pasjonatach wina, eleganckiego whisky i zestawów przekąsek dla najbardziej wymagających.

Więcej

Menu

x

MENU WINE STORY

Przystawki

  • Tatar z łososia / Salmon Tartar
    Tatar ze świeżego łososia z dodatkiem serka mascarpone serwowany z cebulką, ogórkiem kiszonym i kaparami, podawany z pieczywem czosnkowym
    Fresh salmon tartar with mascarpone cheese, onion, pickled cucumber and capers, served with Garlic bread.
  • Carpaccio wołowe / Beef Carpaccio
    Cienko pokrojona polędwica wołowa w przyprawach z oliwkami, krążkami czerwonej cebuli skropiona oliwą truflową
    Thin sliced beef sirloin in spices with olives, red onion, sprinkled with truffle oil
  • Figi faszerowane kozim serem
    Figi z farszem z koziego sera, mixem sałat, dresingiem jeżynowym, z orzeszkami pini i z octem balsamicznym

 

DESKI PRZEKĄSEK (DLA DWÓCH OSÓB)

Podawane z masłem smakowym z koperkiem, czosnkiem, pomidorami suszonymi i pieczoną w piecu bagietką

  • Deska Amerykańska
    Rozbef w trzech odsłonach, mus chrzanowy , mus z zielonego pieprzu na ostro , mus ziołowy, grillowane warzywa, kolby kukurydzy z masłem , klub sandwich , tortilla z wołowiną
  • Deska Włoska
    Szynka parmeńska z melonem , crostini zawinięte szynką , szaszłyki z mozzarelli i pomidorów cherry, bruschetta , krakersy z pastami
  • Deska Hiszpańska
    Warzywa marynowane z dipami , jajka faszerowane łososiem i awokado , papryczki faszerowane , grzanki z bazyliową pastą, pomidor suszony , ośmiorniczki marynowane , cukinia faszerowana łososiem, kiełbasa chorizo
  • Deska francuska
    3 rodzaje serów pleśniowych, plastry kaczki z żurawiną z dodatkiem czerwonego wina, mus z wątróbek, camembert smażony w ziołach

 

ZUPY

  • Krem z pomidorów / Tomato cream soup
    Aromatyczny krem z pieczonych pomidorów z dodatkiem świeżej bazylii
    Aromatic cream made of baked tomatoes with the addition of fresh basil
  • Zupa rybna / Fish soup
    Wykwintna zupa rybna z łosia, dorsza i sandacza z trawą cytrynową doprawiona aromatycznym anyżem
    Equisite fish soup made of salomon, cod and zander with lemon grass seasoned with aromatic anise
  • Bulion z makaronem / Chicken soup
    Tradycyjny rosół z makaronem lub kluseczkami ze świeżą pietruszką
    Traditional chicken soup with noodles or dumplings with fresh parsley

 

DANIA MIĘSNE

  • Burger z frytkami / Burger with fries
    Soczysty burger wołowy z chrupiącym boczkiem, pomidorem, krążkami smażonej cebuli serwowany z frytkami Steakhouse oraz sosami: majonezowym i barbecue
    Juicy beef burger with crispy bacon, tomato, fried onion rings, served with steakhouse fries, mayonnaise and barbecue sauces
  • Comber jagnięcy z opiekanymi ziemniakami
    Comber jagnięcy podany z pieczonymi ziemniakami posypanymi rozmarynem, warzywami na parze i sosem z czerwonego wina z dodatkiem płatków czosnku
  • Stek z polędwicy wołowej
    Stek z polędwicy wołowej z ziemniaczanym gnochi panierowanym w panko , podany z grillowanymi warzywami i ciemnym sosem pieprzowym
  • Polędwiczki z piersi kurczaka z frytkami
    Polędwiczki z piersi z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych, z frytkami i sałatką z warzyw sezonowych

 

DANIA RYBNE

  • Grillowany sandacz
    Grillowany sandacz z warzywnym spaghetti i parmezanem
  • Pieczony łosoś
    Łosoś pieczony z cytrusami, podany z sosem holenderskim, szpinakiem z szynką wolno dojrzewającą i pomidorkami koktajlowymi, serwowany z czarnym ryżem
  • Polędwica z dorsza
    Polędwica z dorsza podana ryżem arborio , selerem naciowym, baby szpinakiem i pastą pomidorową
  • Krewetki królewskie
    Grillowane krewetki królewskie w sosie mango z kolendrą, pomidorkami cherry i avocado

 

MAKARONY

  • Tagliatelle z kurczakiem
    Tagliatelle z soczystym kurczakiem w sosie śmietanowym ze szpinakiem baby
  • Tagliatelle z krewetkami
    Tagliatelle z krewetkami tygrysimi, pastą pomidorową i parmezanem
  • Spaghetti bolognese
    Makaron spaghetti z mięsem wołowym, pastą pomidorową, świeżymi ziołami i parmezanem

 

SAŁATKI

  • Sałatka lazurowa
    Ser lazur z karmelizowaną gruszką i pomarańczą podane na mixie sałat z orzeszkami pini, sosem malinowym, serwowane z pieczywem orkiszowym
  • Sałatka z kurczakiem / Chicken salad
    Bukiet świeżych, ogrodowych warzyw z zielonym ogórkiem, mini pomidorkami, rzodkiewką oraz grillowanym kurczakiem doprawionym sosem vinegret z czerwonego wina
    Bouquet of fresh garden vegetables with green cucumber, mini-tomatoes, radish and grilled chicken seasoned with red wine vinagrette sauce
  • Sałatka z łososiem
    Grillowany łosoś z marynowaną na słodko dynią, pomidorkami cherry, pietruszką, podane z dresingiem limonkowym i pieczywem orkiszowym
  • Sałatka z pomidorów i mozzarelli / Rucola with mozzarella and tomatoes
    Rucola z mini mozzarellą, suszonymi pomidorami oraz płatkami parmezanu
    Rucola with mini mozzarella, dried tomatoes and crumbled parmesan cheese

 

DESERY

  • Panna Cotta / Panna Cotta
  • Krem Brulle / Creme Brulee
  • Ciasto Szefa
  • Naleśniki
    z cukrem pudrem
    twarogiem i owocami
    owocami w żelu i sosem waniliowym
  • Deser z ricotty z galaretką z czerwonego wina
  • Deser mascarpone na bazie szkockiej whisky

 

SAŁATKI

  • Coca cola 0,25 – 5 zł
  • Sprite 0,25 – 5 zł
  • Fanta 0,25 – 6 zł
  • Tonic kinley 0,25 – 5 zł
  • Cappy 0,25 (pomarańcza, jabłko, czarna porzeczka, grejfrut, pomidor) – 5 zł
  • Woda Kropla Beskidu gaz/niegaz. 0,33 – 3,50 zł
więcej
x

WINE MENU

Wine Story to połączenie pysznego jedzenia, doskonałego klimatu, najlepszego wina, wyszukanej whisky i świetnej obsługi. Stworzyliśmy atmosferę dla wszystkich, którzy planują biznesowe spotkanie, rozmowy po konferencji, samotne chwile przy komputerze czy imprezę integracyjną.
Szczególnie polecamy stworzone przez Naszego Szefa Kuchni Dariusza Gwiazdę światowe deski przekąsek oraz alkoholowe desery!

ZAPRASZAMY DO NOWO OTWARTEJ RESTAURACJI WINE STORY NA POZIOMIE -1 PRZY LOBBY BARZE W BUDNKU B.

więcej
x

Whisky & Rum

RUM

  • St.Lucia:
    Chairman’s Reserve Original Rum / 40% / 40,00 ml. – 22,00 zł.
    Chairman’s Reserve White Rum / 43% / 40 ml. – 20,00 zł
    Chairman’s Reserve Original Spiced Rum / 40% / 40 ml. – 11,00 zł.
  • Mauritius:
    The Arcane Flamboyance Cherry Wood Matured / 40% / 40 ml. – 28,00 zł.
    The Arcane Delicatissime Grand Gold Rum Mauritius Island / 41% / 40 ml. – 28,00 zł.
  • Martynika:
    Clement Rum Tres Vieux Agricole, Single Cask Moka Intense / 41,9% /40 ml. 37,00 zł.
  • Guyana:
    El Dorado Rum 12 letni (Guyana) / 40% /40 ml. – 17,00 zł.
  • Ekwador:
    Canuto 7yo 40 ml. – 17,00 zł.
  • Kuba:
    Legendario Elixir De Cuba 40 ml. – 14,00 zł.

 

WHISKY:

  • Szkocja:
  • Blended:
    Clan Mcgregor Blended Scotch 40 ml. – 9,00 zł.
    Johnnie Walker Paltinium 18 yo 40 ml. – 39,00 zł.
  • Blended Malt:
  • Single Malt:
  • Speyside:
    Balvenie 12 yo 40 ml. – 27,00 zł.
    Glenfarclas 12-letni / 43% / 1,0l  40 ml. 15,00 zł.
    Glenfarclas 18-letni / 43% / 1,0l  200,81 ,-
    Glenfarclas 105 Cask Strength / 60% 40 ml. – 16,00 zł.
  • Highland:
    Tomatin Legacy Burbon & Virgin Oak Cask/ 43% / 40 ml. – 14,00 zł.
    Glenmorangie Lasanta Sherry Cask Finish, 12-letni / 43% / 40 ml. – 27,00 zł.
    Glenmorangie Quinta Ruban, 12-letni / 46% / 40 ml. – 29,00 zł.
    Glenmorangie 18 yo 40 ml. – 25,00 zł.
    Glenmorangie 12-letni Nectar D’or, Sauternes Finish / 46% / 40 ml. – 32,00 zł.
    Glenmorangie 10-letni Original / 40% / 40 ml. – 20,00 zł.
    Edradour 10-letni / 40% / 40 ml. – 24,00 zł.
  • Lowlands:
    Auchentoshan Classic / 40% / 40 ml. – 20,00 zł.
    Auchentoshan 12-letni / 40% / 40 ml. – 19,00 zł.
    Macallan 12-letni Sherry Oak Cask From Jerez / 40% / 40 ml. – 63,00 zł.
  • Islay:
    Laphroaig Quarter Cask / 48% / 40 ml. – 21,00 zł.
    Laphroaig 10-letni / 40% / 40 ml. – 20,00 zł.
    Ardbeg TEN 10-letni / 46% / 40 ml. – 27,00 zł.
    lagavulin 16-letni / 40 ml. – 31,00 zł.
  • Wyspy Szkocji:
    Arran The Sauternes Cask Finish / 50% / 40 ml. – 25,00 zł.
    Arran 10-letni / 46% / 40 ml. – 18,00 zł.
    HHighland Park 12-letni Viking Honour / 40% / 40 ml. – 24,00 zł.
    Talisker Port Ruighe 40 ml. – 24,00 zł.
    Jura 10-letnia Origin /40%/40 ml. – 17,00 zł.
    Jura 16 yo 40 ml. – 34,00 zł.
  • Irlandia:
    Pogues Irish Whiskey Limited Edition / 40% /  40 ml. – 12,00 zł.
    Green Spot single pot 40 ml. -27,00 zł.
    Redbreast 12 yo 40 ml. – 27,00 zł.
    Teeling Irish Whiskey Small Batch Rum Cask 2017 /Tuba/ 46% / 40 ml. – 17,00 zł.
    Kilbeggan Single Grain /43%/40 ml. 16,00 zł.
  • Ameryka:
    Ancient Age Kentucky Straight Bourbon /40%/ 1,0l 40 ml. – 13,00 zł.
    Buffalo Trace Kentucky Bourbon Whiskey / 45% / 40 ml. – 16,00 zł.
    Woodford Reserve Kentucky Straight Rye/ bez opakowania / 45,2%/ 40 ml. 19,00 zł.
    Crown Royal / 40% / 40 ml. – 12,00 zł. (KANADA)
    Hibiki Japanese Harmony 40 ml. 45,00 zł. (JAPONIA)
    Kavalan Single Malt Sherry Oak / 46% / 40 ml. – 38,00 zł. (TAJWAN)
    Wild Turkey Rare Breed 40 ml. – 22,00 zł.

 

więcej
wyznacz trasę

Primavera Jastrzębia Góra

tel.: +48 58 774 45 51

ul. Rozewska 40-42

84-104 Jastrzębia Góra

Napisz do nas